skip to Main Content
Toerclub Volendam

Buiten doorfietsen in de winter

Buiten Doorfietsen In De Winter

Natuurlijk wordt er ook buiten doorgereden in de winter, zeker als het goed weer is. De vertrektijd van deze ritten, die van kracht is direct na de sluitingsrit van 13 oktober, is 09:00 uur in plaats van 08:30 uur. Dit geldt zowel voor doordeweeks als in het weekend. Start is zoals gewoonlijk bij Bodyresults.

Verder wordt er op dinsdag- en donderdagavond ook doorgefietst om 18:30 uur. Dit is een zogenaamde ‘lampiesploeg’, waarbij iedereen een sterke voor- en achterlamp bij zich heeft. Aangezien het om een wintertraining gaat, is het tempo en de afstand aangepast. Het verkorte trainingsrondje wordt gefietst, waarbij een snelheid van 30 – 32 km/h wordt aangehouden in verband met de veiligheid. Deze ritten starten vanaf 8 oktober en zijn een beetje afhankelijk van het weer. Bij regen en gladheid wordt er overleg gepleegd om te starten ja of nee.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Afgelopen zaterdag hadden wij met onze “Rob vder Plas groep” met enkele collega’s een “ronde tafel” discussie over de vraag “moeten we niet weer s’middags (13.00 u) gaan fietsen omdat dan vaker de mstandigheden beter zijn (minder koud, minder natte wegen, enz.)”. Gerrit Kras stelde deze vraag en zegde toe de vraag zondag na de sluitingsrit, in wat bredere kring, nogmaals aan de orde te stellen.

Geef een reactie

Back To Top